Leren

HET KAN!

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafde kinderen voelen zich anders. Daarnaast hebben ze andere behoeften in het onderwijs. Om er voor te zorgen dat jullie kind niet gaat onderpresteren is begeleiding nodig. Zelfacceptatie en zelfvertrouwen zijn hierin belangrijk. Alleen als alle factoren in het leven van een hoogbegaafde kloppend zijn kunnen zij er uit halen wat er in zit.

Leerproblemen

Ook slimme kinderen lopen tegen leerproblemen aan. Vooral bij lezen, schrijven, rekenen, automatiseren, klokkijken en topografie kunnen ze in de problemen raken. Dit heeft alles te maken met hun manier van denken. Een manier die niet past bij de methodes van school. Hierdoor komt het er niet uit. Ondanks dat ze het echt wel kunnen.

Leren leren

Als altijd alles heel makkelijk gaat leert een kind niet leren. Totdat het niet zo makkelijk meer gaat. Jij ziet jullie kind heel veel tijd steken in het huiswerk, maar het levert niet meer de gewenste resultaten. Het kan ook zijn dat jullie kind helemaal niets doet, omdat het geen idee heeft waar te beginnen of bang is te falen. Dan moet je leren leren.