Leerproblemen oplossen

HET KAN!

voor slimme kinderen die vastlopen

Leerproblemen

Het zit er wel in maar komt er niet uit.

Jullie kind, slim, nieuwsgierig, creatief, leergierig, gemotiveerd of niet meer. Loopt tegen leerproblemen aan. Op het gebied van lezen, spelling, rekenen, klokkijken, topografie en automatiseren komt er niet uit wat er in zit. Thuis zie je een kind dat dingen snel door heeft en het liefst de moeilijkste dingen doet en op school krijg je te horen dat het niet wil lukken voor jullie kind.

Frustrerend voor jou als ouder en nog erger voor jullie kind. Alle kinderen gaan verder, waar jullie kind achter blijft. Komt in speciale groepjes of bij de andere kinderen met problemen te zitten. Jullie kind vind school steeds minder leuk.

Het kan ook zijn dat jullie kind het op de lagere school prima redt, met zelf aangeleerde trucjes, maar dat jullie kind op het voortgezet onderwijs ineens niet meer redt. Met als gevolg faalangst, paniek, niet meer naar school willen of durven.

1 op de 5 kinderen/ jongeren heeft leerproblemen die gerelateerd zijn aan dyslexie of dyscalculie. 80% van alle mensen met dyslexie weet dit zelf niet.

Heb je wel eens met de gedachten gelopen dat er ook sprake kan zijn van dyslexie, doe dan de gratis dyslexie test op basis van de kenmerken en talenten van mensen met dyslexie of neem contact met mij op.

 

gratis anders denken test

Gratis Anders Denken test

 • Zijn er leerproblemen of is er een gevoel van anders zijn?
 • Herken je dit? Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.
 • Wil jij weten waar dit door komt?

Doe dan hier de gratis anders denken test en kom erachter of jij kunt denken zoals slechts 20% van de bevolking dat kan. Mogelijk gemaakt door Dyslexiecoach Twente

Aanpak

Manon begint met het intake gesprek. Tijdens dit gesprek gaat ze achterhalen of de Kernvisie Methode een oplossing is voor jullie kind of dat zij jullie op een andere manier moet bijstaan.

Als tijdens het intake gesprek blijkt dat de Kernvisie Methode de oplossing is voor de leerproblemen van jullie kind start ze direct met de eerste sessie.

Tijdens de sessie krijgen jullie technieken aangereikt die er voor zorgen dat jullie kind leert lezen, schrijven, spellen, rekenen, klokkijken of automatiseren. Op een manier die past bij de manier van denken en leren van jullie kind. Jullie gaan daarna iedere dag 1 kwartier aan de slag met deze technieken.

Werkwijze

 • Voor kinderen van 8-18 jaar
 • Intake gesprek + eerste sessie
 • Sessies van 50 minuten tot 1 uur
 • 1x per 3 weken
 • Op afspraak
 • Thuis iedere dag 1 kwartier oefenen

Kosten

 • Intake  + eerste sessie € 95,00
 • € 85,00 per sessie
 • Annuleren mogelijk tot 24 uur van te voren
Kernvisie methode: De methode bij leerproblemen en concentratieproblemen

Manon Hornman

Kernvisiecoach

Manon Hornman is geregistreerd kernvisiecoach. Hiervoor heeft Manon de kernvisiemethode opleiding gevolgd bij Wim Bouman. Om geregistreerd te blijven volgt zij regelmatig een inspiratie dag en is zij actief in een intervisiegroep.

Leerproblemen

Informatie over de oorzaak van leerproblemen.

Jullie kind heeft leerproblemen, maar jij begrijpt niet waar dit vandaan komt. Thuis zie jij een slim kind dat met creatieve oplossingen komt, met een levendige fantasie, die de mooiste dingen maakt of ontzettend goed is in sporten. Toch krijgt jullie kind op school de lesstof niet onder de knie.

Dit heeft te maken met het feit dat jullie kind de voorkeur geeft aan het denken en doen vanuit de rechterhersenhelft. Het schoolsysteem is echter gemaakt door en voor mensen die de voorkeur geven aan de linkerhersenhelft.

Dat is waarom jullie kind in de problemen komt. Niet omdat het niet leerbaar is, maar omdat jullie kind anders leert. Dit kan ook het geval wanneer jullie kind een label als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, autisme, TOS, hoogsensitief of hoogbegaafd heeft.

Met de Kernvisie Methode leert jullie kind hoe het kan leren door de rechterhersenhelft hiervoor te gebruiken. Een methode die jullie kind op school kan gebruiken, zonder dat de school aanpassingen hoeft te doen.

voor slimme kinderen die vastlopen

Relaxed naar school

Het kan!