Weten wie je bent

HET KAN!

voor slimme kinderen die vastlopen

Hoogbegaafdheid

Jezelf kunnen en mogen zijn.

Jullie kind, meer- of hoogbegaafd, slim, nieuwsgierig, creatief, leergierig, gemotiveerd of niet meer, gevoelig, anders, snelle denker, snelle prater of denkt over ieder woord lang na. Kan niet tegen onrecht, kritisch, perfectionistisch, goed in een heleboel dingen of kan daar goed in worden, sociaal, grappig, sportief of helemaal niet. Misschien zelfs faalangstig, bang, verdrietig, boos, onbegrepen, onderpresterend, teruggetrokken, eenzaam of gepest.

Het heeft veel meer voeten in aarde dan alleen een hoog IQ. Jullie kind is heel goed in aanpassen. In sommige situaties is dat prima. Blijven aanpassen en jezelf daardoor verliezen kan een gevolg zijn. Jullie kind zit dan niet meer lekker in zijn/haar vel. Raakt gefrustreerd en dat kan zich op vele manieren uiten. Het is belangrijk dat jullie kind zichzelf leert kennen en zijn/haar mooie gave kan omarmen.

Aanpak

Manon gaat met jou en jouw kind in gesprek. Zo gaat ze achterhalen hoe jouw kind zichzelf ziet. Wat er in het hoofd van jouw kind gebeurd in bepaalde situaties en hoe jullie kind daar op reageert. Hoe de buitenwereld reageert op de acties en gedachten gangen van jullie kind.

Samen met jullie gaat ze op zoek naar de specifieke kenmerken van jullie kind. Waar de krachten liggen en waar de hulpvraag. Het uiteindelijke doel is het behalen van zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Hierdoor zal jullie kind ook beter met de buitenwereld om kunnen gaan.

Werkwijze

  • Voor kinderen van 7-18 jaar
  • Intake gesprek
  • Sessies van 1 uur
  • 1x per 3 weken
  • Op afspraak

Kosten

  • Intake € 105,00
  • € 95,00 per sessie
  • Annuleren uiterlijk 24 uur van te voren

Elkaar begrijpen

HET KAN!

Hoogbegaafdheid

Tips voor het herkennen van hoogbegaafdheid. Ook als het niet voor de hand ligt.

Hoogbegaafdheid wordt nog niet altijd herkent. Jammer! Daardoor kunnen hoogbegaafde kinderen er niet uit halen wat er in zit. Sterker nog het is heel goed mogelijk dat ze ongemerkt aan het onderpresteren zijn. Doordat ze vaak niet goed begrepen worden uiten ze zich niet meer. De frustrerende gevoelens van anders zijn of ondervraagd worden laten ze dan zien door slecht of dromerig gedrag. Daarnaast zijn ze meester in aanpassen, wat het nog lastiger maakt om ze te herkennen.

Wanneer je bekend bent met alle kenmerken van hoogbegaafdheid en weet hoe het onderpresteren van deze kinderen eruit ziet, haal je ze er zeker uit!

Wil jij hoogbegaafdheid kunnen herkennen? 

voor slimme kinderen die vastlopen