Fijne Moederdag

Fijne moederdag. Mijn Moederdag startte vanmorgen om 7.45 uur toen de deur werd open geslingerd en een paar ogen mij verwilderd aankeken. Het is 7.45 uur en ik ben net aangekleed ik kan er nooit om 8.00 uur zijn. Oeps, iemand dreigt te laat te komen. Kleren aan, schoenen aan, sleutels mee en gaan. Precies om 8.00 uur leverde deze moeder haar kind af op plaats van bestemming.

Genieten

Nou ja, dan maar een volledige dag genieten van Moederdag. In alle rust voor de laptop, dit bericht aan jullie schrijvend. Zonnetje erbij. Alle tijd om straks nog even een heerlijke wandeling te maken en even bij mijn moeder langs te gaan, die nu al bijna 2 jaar niet meer bij ons is.

Laatste dag van de vakantie

Tevens is het hier in het oosten ook de laatste dag van de vakantie. Wat betekend dat deze Moederdag voor moeders van slimme kinderen die vastlopen in het onderwijs nog wel eens een extra beladen dag kan zijn. Veel slimme kinderen hebben al een beetje spanning bij zich voor een dag die een andere naam heeft. Daarnaast beginnen voor deze kinderen ook de buikpijn, hoofdpijn en misselijkheid klachten weer, bij de gedachten dat ze morgen naar school moeten. En jij? Jij bent weer moeder in optima forma. Klaar om een knuffel te geven en een paar bemoedigende woorden.

Gedicht

Daarom speciaal voor jou, moeder van een slim kind dat vastloopt op school, een gedicht. Zodat je weet dat je er niet alleen voor staat, dat je je intuïtie moet blijven volgen. Dat alleen jij (en hopelijk ook papa) samen met jouw kind kunt knokken voor de toekomst, door in het heden er voor te zorgen dat school zo fijn en passend mogelijk is.

En dan is het weer Moederdag
Weer een jaar voorbij
Kijkend naar waar jullie nu staan
Wordt je moederhart dan blij?

Of ben je nog steeds aan het vechten
Voor dat beetje meer begrip
Voor jou slimme kind dat vastloopt
Voor een beetje minder sip

Laat dan je moederhart vandaag
Met energie en liefde volstromen
Om de overige 364 dagen
Te knokken voor toekomstdromen

Jouw kind ziet dat jij er bent
En kan daar veel van leren
En als het klaar is met school
Zal jouw kind dit inzien en waarderen

Want je doet het niet voor niets
Ook als dat soms niet zo lijkt
Je volgt je moederhart
En dat heeft altijd gelijk

En ook al wil niemand jou geloven
Kan een ander het nog niet zien
Laat je niet ontmoedigen
Want jij hebt het goed gezien

Het is jouw kind
Jouw intuïtie, jouw gevoel
Als slim zijn problemen geeft
Is dat volgen jouw doel

Blijf voor ze vechten
Blijf voor meer begrip gaan
Jouw kind kan het
Als het leren anders wordt gedaan.

Fijne Moederdag
Het is je zo gegund
Geniet van jou slimme kind
Zoveel en zo vaak je maar kunt

Hulp

Kun jij wel hulp gebruiken bij het begeleiden van jouw kind of is jouw kind gebaat bij een andere manier van leren neem dan contact met mij op. Ik help jullie graag op weg.

Lieve groet,
Manon.